Broj zaraženih Covidom 19 raste i u BiH i u Srbiji

Nakon smirivanja epidemije korona virusom krajem svibnja, proteklih dana u susjednim zemljama broj zaraženih opet se počinje povećavati, objavili su mediji u BiH i u Srbiji.

Prema današnjim službenim podacima iz Federacije BiH i Republike Srpske, u BiH je u protekla 24 sata zabilježeno 57 novih slučajeva zaraze: 39 u Federaciji BiH, a u RS osamnaest. U Sarajevu je zaraženo šesnaest osoba, a šest u Banja Luci.

Opća bolnica u Sarajevu zbog zaraze je zatvorila dva odjela, a u Tuzli je zatvoren vrtić, jer se sumnja da je zaraženo dijete. U RS, povratak zaraze, osim u Banja Luci, zabilježen je i u Zvorniku, Šamcu, Kotor Varošu, Doboju, Modriči i Prijedoru.

Epidemija se vraća i u Srbiju. Jučer je pronađeno 66 novih slučajeva, dok je broj zaraženih posljednjih dana svibnja varirao između 25 do 54, objavljeno je na službenoj državnoj stranici covid19.rs. Radio Slobodna Europa (RSE) objavio je kako je zaraza u protekla tri dana zabilježena u studentskom domu i vrtiću u Beogradu, na Neurologiji Kliničkog centra u Nišu, te da su Novi Pazar i Tutin “nova žarišta”.

“Čini se da je došlo do velikog opuštanja stanovništva i to bi mogao biti jedan od glavnih razloga za dnevni porast registriranih slučajeva”, komentirao je za RSE epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba Srbije za borbu protiv korona virusa.

Komentiraj