BRMC

BRMC u Tvornici kulture

Sjajna američka trojka Black Rebel Motorcycle Club nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 13. lipnja.

Veza BRMC-a i Zagreba definitivno spada u jednu od posebnijih rock priča ovih krajeva. Bend je 23. lipnja 2004. trebao nastupiti kao predgrupa Lenny Kravitzu u Domu sportova, ali je koncert  tog dana otkazan zbog Lennyjeve bolesti. Black Rebel band je tad dovukao svoj backline na trg između dvorane i hotela Panorame i odsvirao polusatni set, ali akcija nije stala na tome. Nakon brzog dogovora s menadžmentom, grupa se preselila u Močvaru i izvela jedan od onih nastupa o kojima se pričalo mjesecima. Garažni psihodelični rock pakao koji je u jednom trenu, zbog tehničkih problema, čak postao unplugged svirka s članovima benda koji sviraju stojeći među publikom u krcatom klubu…

BRMC su doslovce eksplodirali na globalnoj glazbenoj sceni u posljednjem pravom hypeu rock muzike, početkom 2000-tih. Debi ‘B.R.M.C.’, gotovo sat vremena dug album objavljen za Virgin izbacio ih je među najjača nova imena, podjednako zahvaljujući moćnim singlovima, od kojih je prednjačio “Spread Your Love“, kao i “kings of cool“ imageu koji se dobro slagao s imenom benda. Ime su preuzeli od motociklističke bande Marlona Branda iz klasika ‘Divljak’. Jednako jak tempo držali su i sa sljedeća dva zapažena izdanja – ‘Take Them On, On Your Own’ i ‘Howl’ koja su predstavljali jaki songovi “We’re All In Love“, “Stop“ i “Shuffle Your Feet“.

Poslije nešto slabijih albuma BRMC su snimili izvanredni album ‘Wrong Creatures’, s kojeg su skinuta čak četiri singla, “Little Thing Gone Wild”, “Haunt”, “Question of Faith” i “King of Bones” i u sklopu svjetske turneje nastupit će i u Tvornici.

Komentiraj