Grgo Jelavic/PIXSELL

Britanski stand up komičar Eddie Izzard ponovno u Lisinskom

Prije pet godina s turnejom Force Majeure britanski stand up komičar Eddie Izzard nastupio je u Zagrebu, Osijeku i Dubrovniku te je bio prvo veliko ime svjetske stand up scene s nastupom u Hrvatskoj, a bio je to i prvi stand up nastup u Lisinskom koji je rasprodan u samo tjedan dana. Turneja „Force Majeure“ ušla je u komičarsku povijest obuhvativši 45 zemalja svijeta i postavši najobuhvatniji komičarski show ikad. Eddie Izzard ponovno dolazi u Lisinski, 15. travnja nastupit će s novim programom „Wunderbar“, koji je Izzard počeo u La Nouvelle Seine, plutajućem kazalištu na rijeci Seni, a nastavio improvizirajući u Berlinu.
„Približava se vrijeme kad ću morati otići nakratko kako bih imao politički život. No prije toga želim pružiti publici širom svijeta najbolju predstavu stand up komedije.. Moj novi show je o svemu – počevši od ljudi tijekom posljednjih 100.000 godina do pasa koji govore i životinja superheroja“, rekao je Izzard.
Eddie Izzard jedan je od najcjenjenijih svjetskih komičara, a osim na pozornici, moguće ga je vidjeti i u brojnim filmovima (kao što su „Oceanovih 12“, „Oceanovih 13“, „Kronike Narnije“… ) ali i u TV serijama.
„Jako se veselim novoj turneji, uvijek sam volio biti na turnejama. Wunderbar inače znači predivno. Sviđa mi se što ima njemačko ime u ovo doba trumpovsko-brexitovske mržnje i negativnosti. To je vrlo pozitivno ime i još je na njemačkom – o kojem smo tijekom 30-ih i 40-ih razmišljali negativno, a sad ga vidimo pozitivnije. Iako, i oni – kao i svi na svijetu – imaju svoje ultradesničarske grupe koje pokušavaju zagaditi svijet. A mi smo snage dobra i pozitivnosti koje svijet pokušavaju gurati unaprijed“, rekao je britanski komičar i zaključio: „Želim reći -ako želite doći vidjeti show, dođite. Ako ne želite, nemojte. Ako, pak, razmišljate da biste možda voljeli vidjeti predstavu – onda definitivno dođite. Ako želite vidjeti show dvaput – to izrazito ohrabrujemo. Devet puta? Još bolje.“

Komentiraj