Čelnik britanske Laburističke stranke Jeremy Corbyn odbio je u utorak podnijeti ostavku, nakon što mu je u parlamentu izglasano nepovjerenje (172:40). Kazao je da neće podnijeti ostavku jer bi to bila izdaja onih koji su ga izabrali prošle godine nakon tijesnih izbora, prenosi Independent.

Klub zastupnika Laburističke stranke izglasao je danas nepovjerenje čelniku svoje stranke, ali Corbyn tvrdi da izglasavanje za njega nije obvezujuće i da će ostati na čelu Laburista. “Domokratski sam izabran na čelo ove stranke i neću podnijeti ostavku. Današnje glasovanje nema ustavni legitimitet”, poručio je.

“Nakon prošlotjednog referenduma, naša je zemlja pred velikim izazovima. Veliki su ekonomski rizici, a uvjeti života rastu. Javnost je podijeljena. Vlada je u kaosu, ministri su pokazali kako nemaju strategiju, ali su odlučni u tome da radnici plate novim radtom poreza i rezanjima”, rekao je Corbyn. “laburisti imaju odgovornost pokazati primjer u trenutku kada Vlada to neće. Moramo spajati ljude, te napraviti strategiju izlaska koja će zaštitit poslove tisuća ljudi i njihova primanja.”

Corbyn je, podsjetimo, vodio kampanju za ostanak Velike Britanije u Europskoj uniji. Ipak, na prošlotjednom referendumu odlučeno je da Britanija iz Unije izađe. Izazvalo je to velike potrese i krizu stranke.

Komentiraj