BRAČ: “Da je taj nulti pacijent došao iz bolnice nas je iznenadilo…”

Na otoku Braču uzeto je četrdesetak briseva. Riječ je o osobama koje su bile u kontaktu s pacijentom koji je ležao u splitskoj bolnici. Epidemiolozi pretpostavljaju kako je on nulti pacijet, no još nemaju potvrdu.

“Imamo dvije zaražene osobe iz dva različita mjesta, bili su u kontaktu s osobom koja je izašla iz bolnice u Splitu”, rekla je gradonačelnica Supetra Ivana Marković za Dnevnik N1. Brač je dosad bio ‘korona free’. Kaže da od tih 40-ak osoba neki pokazuju simptome te čekaju rezultate.

Dodaje da su na otoku dobro organizirani, imali su jednu osobu koja je u međuvremenu ozdravila te su radili strogu kontrolu dolazaka i odlazaka s otoka.

“Da je taj nulti pacijent došao iz bolnice nas je iznenadilo, da se mogao dogoditi takav propust. Nadamo se da če što manje ljudi biti zaraženo”, poručila je. Ovaj vikend planirali su od Stožera tražiti ukidanje e-propusnica.

“Splitsko-dalmatinska županija ima najveći broj zaražanih, zbog toga smo bili oprezni sa skidanjem propusnica. Epidemiološka služba je dala preporuku da one ostanu još ovaj tjedan. Hoće li se one zadržati na otoku, ovisit će o broju novih zaraženih ljudi”, rekla je.

Komentiraj