BOŽINOVIĆ “Sudjelovao sam u organizaciji sastanka o Agrokoru u vladi”

hina

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je kazao kako je kao predstojnik Ureda premijera dogovarao sastanke s brojnim osobama koje su tražile sastanak premijerom Andrejem Plenkovićem, pa tako i sastanak s vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem o stanju u tom koncernu, a koji je održan krajem veljače u Banskim dvorima, javlja N1 televizija.

“Ja sam, kao predstojnik Ureda primao pozive mnogih ljudi koji su se htjeli javiti predsjedniku Vlade, pa tako i ovaj o kojem govorite”, rekao je Božinović na upit novinara je li dogovarao sastanke u Vladi na koje je došao Todorić, a konkretno sastanak održan 26. veljače koji je, kako je i sam potvrdio, inicirao čelnik Mosta Božo Petrov.

O tome kako je dogovoren taj sastanak, Petrov je govorio u srijedu za N1 televiziju te je pritom spomenuo i Božinovića koji se danas, odgovarajući na novinarsku konstataciju, nije složio da ga je Petrov pritom prozvao.

Petrov je za N1 kazao da je, kao tadašnji predsjednik Hrvatskoga sabora, “u trenutku kada nitko nije htio čuti što se događa u Agrokoru, niti ministar financija niti predsjednik Vlade, poslao poruku gospodinu Todoriću da smo zabrinuti za stanje i da bi bilo dobro da zatraži sastanak”.

Komentiraj