Bosch i Daimler surađuju da bi unaprijedili razvoj potpuno automatiziranih vozila bez vozača.

Te su dvije tvrtke dogovorile suradnju za razvoj usmjerenog na uvođenje sustava za potpuno automatizirana vozila (razina 4 SAE) bez vozača (razina 5 SAE) u uporabu na gradskim ulicama do početka sljedećeg desetljeća. Cilj im je zajednički razviti softver i algoritme za autonomni sustav vožnje. U okviru projekta upotrijebit će se sveobuhvatna stručna znanja o vozilima tvrtke Daimler, vodećeg svjetskog proizvođača
automobila vrhunske klase, u kombinaciji sa stručnim znanjima o sustavima i sklopovlju tvrtke Bosch, poznatog dobavljača dijelova za motorna vozila.

Promoviranjem sustava za potpuno automatizirana vozila bez vozača za gradsku
vožnju, Bosch i Daimler nastoje poboljšati tok gradskog prometa, povećati
sigurnost na cesti i pružiti važan element za promet budućnosti. Ta će tehnologija
među ostalim povećati privlačnost automobila. Ljudima će se omogućiti da optimalno iskoriste vrijeme koje provode u automobilima te će se osobama koje ne posjeduju vozačke dozvole ponuditi novi način mobilnosti. Glavni je cilj projekta pripremiti sustav vožnje za proizvodnju, kako bi vozila mogla potpuno autonomno prometovati po gradovima. Polazi se od ideje da će vozila dolaziti k vozačima, a ne obrnuto. U unaprijed određenim gradskim područjima ljudi mogu praktično upotrebljavati svoje pametne telefone pri usluzi dijeljenja automobila ili da po njih dođe automatizirani gradski taksi.

Mobility Solutions najveće je poslovno područje Grupe Bosch. Poslovno područje Mobility Solutions ujedinjuje stručnost grupe u trima domenama mobilnosti – automatizaciji, elektrifikaciji i povezivosti te svojim klijentima nudi integrirana riješenja za mobilnost.

Komentiraj