Borna Sosa: “Sretan sam što sam debitirao za Hrvatsku”

Nakon što je ovog proljeća izazvao puno reakcija zbog želje da nastupa u dresu njemačke reprezentacije, Borna Sosa u srijedu je protiv Rusije debitirao za Hrvatsku.

Podsjetimo, prema FIFA-inim pravilima Sosa nije imao pravo nastupa za Njemačku. Ispričao se izborniku i javnosti i poručio kako je u budućnosti spreman igrati za Hrvatsku. Izbornik Dalić pozvao ga je, a Sosa se odazvao.

Na pitanje osjeća li se kao pod povećalom, Sosa je odgovorio: “Određeni ljudi, zlopamtila, ja tu ne mogu ništa napraviti. Moje je da igram što bolje i dam sve od sebe za Hrvatsku, to je jedina stvar na koju sam fokusiran”.

O utakmici s Rusijom Sosa kaže da je bila teška, no to su i očekivali. “U ovom ciklusu imamo tri utakmice i trebamo ga završiti najpozitivnije moguće. Prije nego što sam došao u Stuttgart čitav život sam igrao beka, a kad neku poziciju naučiš stalno ti je u glavi tako da mi nije bilo teško vratiti se. Sretan sam što sam debitirao za Hrvatsku”, poručio je za NovuTV.

Hrvatska u subotu igra protiv Slovačke. Sosa smatra da će biti intenzivna i teška utakmica. “No, ako budemo više fokusirani i stvorit ćemo više šansi”, zaključio je.

Komentiraj