Boras Mandić: “Komadina najodgovorniji za loše epidemiološko stanje”

Predsjednik Unije Kvarnera i bivši načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić u srijedu je ustvrdio da je za loše epidemiološko stanje u županiji najodgovorniji župan Zlatko Komadina.

Oni koji dobiju mandat na izborima moraju se brinuti o ovakvim situacijama i to im mora biti primarni zadatak, rekao je Boras Mandić.

“Za ovako loše stanje trebaju podnijeti političku i svaku drugu vrstu odgovornosti svi oni koji su u zapovjednom lancu koristili svoju poziciju da bi činili nezakonite stvari i koristili to za političke obračune”, ustvrdio je.

Istaknuo je da se u posljednje vrijeme iz kruga Primorsko-goranske županije plasiraju laži da kao načelnika županijskog stožera pri predlaganju da se u listopadu prijeđe na online model nastave u cijeloj županiji nije konzultirao struku i osnivače škola te da je samovoljno objavio taj prijedlog.

Naveo je da je stožer na sjednici sredinom listopada, na kojem su bili predstavnici struke, epidemiolozi odlučio da se predloži osnivačima i školama prelazak na online nastavu ako se poveća broj zaraženih.

Cilj je bio smanjiti pritisak na javni prijevoz. Ta odluka je poslana svim školama i osnivačima, a na njima je bilo hoće li uvažiti preporuke struke, objasnio je.

Tvrdi da su tad krenuli pritisci župana koji se nije slagao s modelom online nastave i izravni zahtjev da se ta odluka promijeni. “Nakon što to nisam prihvatio, smijenjen sam s mjesta načelnika stožera”, ustvrdio je.

Naglasio je da je samo u studenom 15 tisuća učenika u županiji bilo u samoizolaciji, gotovo 200 nastavnika je bilo pozitivno i nastava sigurno nije bila odgovarajuća. Sad su donijete istovjetne odluke o online nastavi koje smo predlagali prije dva mjeseca, rekao je.

Ustvrdio je da je županijski stožer sad pod jakim pritiskom politike te članove pozvao da zadrže osobni integritet.

Predsjednik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić je imenovan na mjesto načelnika Stožera CZ Primorsko-goranske županije kao zamjenik župana. Zamijenio ga je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]