Bivšoj SDP-ovoj pročelnici prijeti 15 godina zatvora

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv bivše SDP-ove pročelnice u Rijeci, 40-godišnje Vere Begić Blečić koja je u kolovozu prošle godine vozeći pod utjecajem alkohola i u krivom smjeru izazvala prometnu nesreću kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga, dok su njegova supruga i dijete ozlijeđeni.

Blečić prijeti od tri do 15 godina zatvora.

“Okrivljenicu se tereti da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom autoceste A9-Istarski ipsilon, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, pa je lijevim bočnim ogledalom svog osobnog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo osobnog vozila kojim je, krećući se iz suprotnog dopuštenog smjera istočnom prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Republike Slovenije.

Okrivljenicu se tereti da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog dopuštenog smjera upravljao državljanin Republike Hrvatske, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola u optužnici je predložilo produljenje mjera opreza okrivljenici, i to obveza redovitog javljanja državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom temeljem članka 98. stavak 1., 2. točka 3. i 8. i stavka 5. Zakona o kaznenom postupku”, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Komentiraj