Petar Glebov/PIXSELL

BERNARDICA "Žao mi je što desnica nema jednu listu"

Bernardica Juretić je gostovala na televiziji N1.
Kad biste ušli u Europski parlament, za što biste se zalagali?
“Nemam želju ući u Europski parlament, na listi sam zato što želim da moje prisustvo doprinese broju glasova, a ja se želim više boriti u Hrvatskoj, nego što bih mogla u Europi. Doista bih željela da Ruža Tomašić nastavi svoj rad u Europi, jer je započela vrijedan posao i želim da ga dovrši. Kad bih došla u Europski parlament, zalagala bih se da Hrvatska bude prepoznatljiva, da ne bude samo jedna država ili osoba, da nas se opet ne strpa u federaciju gdje nemamo pravo na svoj identitet i svoj izbor. Nije svejedno tko nas zastupa i voljela bih da svaki europarlamentarac koji je tamo zna koga zastupa. Ja želim da lista dobije što više glasova i zaista bih željela da moji glasovi uđu u zbir liste. Nisam toliko ohola i samouvjerena da mislim da ja možda osobno imam šanse ući u Europski parlament, ali želim da svaki glas doprinese tome da netko s liste uđe u Parlament.”
Je li bilo poziva od strane drugih stranaka?
“Ne, pregovori traju skoro oko godinu dana. Ono što je meni žao je da desnica nema jednu listu, jer smatram da će se ovako izgubiti jako puno glasova i mislim da bi svi oni koji isto ili slično razmišljaju i dijele iste vrijednosti trebali biti na istoj listi.”
Zašto je došlo do podjele?
“Ne znam, ali zašto god da jest, nisam sigurna da je to volja hrvatskog naroda i željela bih i pozvala birače koji su razočarani i koji bi možda ostali kući, da svi iziđu i glasaju za onoga za koga smatraju da će ih dobro zastupati, a ako nemaju kandidata za kojeg bi glasali, onda neka prekriže listić, ali neka izađu na izbore.”
Smatrate li da bi, da se išlo zajedno na desnici, bilo više od jednog mandata?
“Sigurno da bi bilo više od mandata. Suverenisti će dobiti jedan mandat, a da je išla cijela desnica zajedno, dobila bi 3 do 4 mandata.”, rekla je Juretić tijekom gostovanja na N1.

Komentiraj