Bernardić i Jandroković se prepucavali oko plaća: “Ja ću pokazati svoju, ali pokažite i vi vašu”

Hrvatski sabor u četvrtak je većinom glasova izmijenio ovogodišnji državni proračun, čiji se ukupni prihodi povećavaju za 1,6 milijardi kuna, na 137,7 milijardi, dok se rashodi smanjuju za 1,3 milijarde, na 139 milijardi kuna.

Prije izglasavanja proračuna za 2020. godinu Mostov Nikola Grmoja zatražio je stanku. “Jučer nije bilo nikog iz vladajuće stranke dok smo mi iz oporbe branili i objašnjavali naše amandmane. Degradirali ste sustav i pokazali ste da vas nije briga za hrvatske građane već samo za lopovsku vladavinu”, rekao je Grmoja.

“Učiteljima nećete platiti dane koji su u štrajku, a vi ste stalno u štrajku, osim petkom kad su vam ručice u zraku”, dodao je. “Bezobrazni ste, nekorektni i nefer. Mi smo bili ovdje jučer i razgovarali o svemu”, poručila je HDZ-ova Sunčana Glavak oporbi.

SDP-ov Davor Bernardić kazao je da novi proračun nije u korist građana. “Rugate se građanima, sindikatima i učiteljima. Kažete da nema novaca za povećanje plaća učiteljima i istovremeno povećavate plaće sami sebi za 4000 kuna”, kazao je Bernardić i čestitao na “jedinoj pravoj reformi, a to je reforma praznika od kojih građani neće imati ništa”.

HDZ-ov Gordan Jandroković kazao je da će javno pokazati plaću i zatražio od Bernardića da uradi isto kako bi javnost vidjela “tko ima veću plaću”.

Komentiraj