BELJAK U NU2: “Možda i ja imam PTSP, ali nisam išao po dijagnozu iako sam sam hrvatski branitelj”

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak danas je gostovao u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ HRT-a. Danas je u Samoboru održan prosvjed protiv Beljaka, koji kaže da tim prosvjedom nije impresioniran.

Beljak smatra da se radi o uvodu u predizbornu kampanju u koji su uključeni aktivisti iz stranke koja je trenutno na vlasti. “Oni su u panici prvenstveno zbog onoga za što se HSS zalaže, a to je ispitivanje porijekla imovine i revizija mirovina, ne nužno braniteljskih”, kazao je Beljak na početku emisije. “Neko se osjeća ugroženim”, ustvrdio je.

Potvrdno je odgovorio na pitanje da ga njegov temperament dovodi do neugodnih situacija. “Možda i ja imam PTSP. Ali ja nisam išao po dijagnozu iako sam sam hrvatski branitelj. Nikad se nisam okoristio svojim statusom. Danas prosvjeduju oni koji sami sebe proglašavaju predstavnicima svih branitelja i pitam ih ‘Gdje su bili i zašto nisu prosvjedovali kad je ova država pljačkana u privatizaciji i danas kad ima afera?’, kazao je Beljak.

Dodao je ida on “nikad branitelje nije nazvao šačicom pijanaca” nego “ljude iz šatora koji su maltretirali cijeli Zagreb i rušili tadašnju vlast” te “maltretirali bivšeg ministra Predraga Matića i Bojana Glavaševića”. Beljak je uvjeren da govori ono što većina ljudi misli.

Potvrdio je kako se HSS priprema za izbore i dogovoaraju zajednički izlazad s SDP-om i drugim partnerima. Dodao je da je jedino na čemu će HSS inzistirat da imaju predstavnike u svim izbornim jedinicama.

Smatra da opozicija, kad se okupi – može pobijediti HDZ i preuzeti vlast, tj. odgovornost za Hrvatsku. Na inzistiranje voditelja Aleksandra Stankovića da odgovori koje su to stranke kazao je kako se radi o 13 stranaka, a razgovara se o dvije opcije – da idu svi zajedno, ili u dva odvojena bloka. “Sve će biti jasnije kroz 10 do 15 dana”, najavio je.

“Ne vjerujem u treći put, iako on postoji. Radi se o 20 posto biračkog tijela koje traži taj treći put”, rekao je Beljak i dodao da Miroslav Škoro ne ulazi u ‘treći put’ jer je od početka “radikalno desno”. Smatra kako će on ukrasti dio glasova HDZ-u. Dogovor Škore i HDZ-a smatra “apsolutno mogućim”.

Na pitanje hoće li Andrej Plenković ostati na čelu HDZ-a Beljak je kazao kako se tome nada. “Navijam za njega, jer on predstavlja razum u toj stranci i branu onom najkonzervativnijem dijelu Hrvatske koji jača. Isto se tako nadam da neće biti premijer, nego samo predsjednik HDZ-a”, kazao je predsjednik HSS-a.

Protiv je poreza na nekretnine u ovom trenutku, jer je u Hrvatskoj to nemoguće zbog kaosa u Katastru i Gruntovnici. “U Austro-Ugarskoj je katastarsku izmjeru radila vojska u mirnododopskom razdoblju, zašto to ne bi radila i danas”, kazao je. Naglasio je kako od svih poreza treba rasteretiti proizvodni sektor i obrtnike.

Komentiraj