Bebè Na Volè otvara novu sezonu u Savskoj 160

facebook.com

Otvaranje nove koncertne sezone u Savskoj 160 počinje u četvrtak (20. rujna) uz odličnog Bebè Na Volè, koji će predstaviti novi album ‘Hate Is A Wonderful Thing’.

Jedan zgodan detalj jest da će koncert u Vintage Insdustrialu otvoriti upravo Adamova učenica gitare – Marina Elezović. Rodena je 2000. godine u Kanadi, a gitaru je počela svirati s 10 godina pod utjecajem rock bendova poput CCR, Led Zeppelin, Rollin Stones, Nirvana… Piše indie/rock pjesme s old-school prizvukom, a najčešće teme pjesama su nerazumijevanje, usamljenost i depresija. Trenutno se školuje u jezičnoj gimnaziji koja joj nažalost nije predraga, ali hvala bogu zadnja joj je godina. Svira na cesti i gdje god stigne, a zadnjih godinu dana radi na albumu prvijencu s profesorom, producentom i velikim blueserom Bebe Na Vole.

Sve pjesme na albumu ‘Hate Is A Wonderful Thing’ komponirao je, izveo i snimio sam autor Adam Semijalac, a miksanje je radio u tandemu s Višeslavom Labošom, koji ujedno potpisuje i mastering. Za artwork su se pobrinuli Mislav Lešić i Dobriša Radovanović.

Adam Semijalac, poznatiji pod imenom Bebè Na Volè jedan je od najboljih blues vokala današnjice u Hrvatskoj. Njegova glazba može se okarakterizirati kao root-blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima. Nakon više od deset godina stvaranja originalne i njemu svojstvene glazbe, krajem siječnja 2015. izdao je “best of” na vinilnoj ploči pod nazivom ‘Time Of Great Depression’.

Tri godine kasnije, točnije ovih dana, pojavio se novi, iščekivani, album ‘Hate Is A Wonderful Thing’, kojim slobodno može rezervirati najviša mjesta na popisu najboljih domaćih izdanja ove godine.

Bebe Na Vole radi i glazbu za kazališne predstave; član je koautorske inicijative OOUR-Zagreb, kazališta TRAFIK u Rijeci te ima preko 15 cjelovečernjih plesnih predstava iza sebe. Podučava gitaru, bass, banjo, mandolinu, a povrh svega snima film o Bebè Na Volè s redateljem Vladimirom Gojunom.

Komentiraj