BAŠIĆ NA EURO-U NIJE DOBIO NI MINUTE: “Ne znam zašto nisam igrao”

Mlada hrvatska reprezentacija sinoć se remijem s Engleskom oprostila od nastupa na Europskom prvenstvu do 21 godine, koje se održava u Italiji i San Marinu. Iz skupine u kojoj je bila Hrvatska u polufinale su se plasirale reprezentacije Rumunjske i Francuske, koje su nakon slavlja nad mladim ‘Vatrenima’ i Englezima sinoć odigrale bez pogodaka.

Izbornik je u posljednjoj utakmici malo izmiješao sastav, no bez minutaže ponovno je ostao igrač Bordeauxa Toma Bašić. “Pošto sam cijeli turnir odgledao s klupe, mogu reći da smo imali pristup kao zadnje dvije utakmice da bi bilo puno bolje. Meni je žao što nisam mogao pridonijeti ekipi, no poštujemo odluku trenera”, rekao je za HRT Bašić nakon utakmice.

“Idemo sad svi svojim klubovima, isto mi je žao i zbog Bistrovića i Šempera, kao treći golman, da nismo osjetili kako je to igrati na Europskom prvenstvu”, istaknuo je Bašić i dodao kako ne žele raditi dramu već se nametnuti za A reprezentaciju. “Igram u Ligi petica, jednoj od najjačoj ligi petica. Imam tamo nešto pokazati”, kaže Bašić i ističe kako ne zna zašto na Europskom prvenstvu nije dobio ni minute.

“Ne znam zašto nisam igrao, igrao sam protiv Danske u pripremnoj utakmici, dao sam sve od sebe, ne znam dal’ mi je izbornik nešto tu zamjerio, ne bih ulazio u to. Dao sam odlučujući gol, igrač sam koji bi mogao preokrenuti neke utakmice, iskoristiti neke šanse. Da sam ja igrao protiv Rumunjske, ili netko drugi još… Govorim sad individualno. Kao što sam protiv Danske odlučio, nikad se ne zna. Ali, život ide dalje, ovo je samo škola. Probat ću izvući najbolje iz ovoga”, zaključio je Bašić.

Komentiraj