BANDIĆ “Pa Divjak je to trebala riješit. S kime? Zajedno s predsjednikom vlade”

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić još je jednom pozvao premijera Andreja Plenkovića na sastanak, ovaj put na temu porezne reforme. Konferenciju za novinare iskoristio je kako bi još jednom prozvao ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak ponovivši kako je problem plaća u obrazovanju trebala već riješiti u protekle tri godine, javlja HRT.

– I da ministrica resorna sjedi tri godine na jaslama državnim svog ministarstva, tri godine, umjesto da riješi problem, kaže ići ćemo na izbore ako nema plaća. Pa ona je to trebala riješit. S kime? Zajedno s predsjednikom vlade, kazao je Milan Bandić.

Za poreznu reformu kazao je kako se rasterećenje provodi na račun svih osim države, odnosno na račun poduzetnika, obrtnika i lokalnih jedinica. Pozvao je premijera na konstruktivan i partnerski razgovor o toj temi. Naglasio je kako svaka treća kuna u državnom proračunu dolazi iz Zagreba kao i 57 posto ukupnih prihoda od poreza na dobit. Istaknuo je i da Zagreb ne želi smanjivati postignuti životni standard. Poreznu reformu nazvao je “decentralizacija, improvizacija, lustracija”.

Komentiraj