BANDIĆ “Imunološki će do kraja godine biti na nogama”

Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je za N1 televiziju da će Grad Zagreb i Vlada postati partneri Imunološkog zavodu, te kako će uložiti sredstva za ponovni početak rada Zavoda, kao i za očuvanje radnih mjesta.

“Imunološki je nažalost, to je glavni problem što je i građevno i tehnološki dosta u lošem stanju i u tom smislu je osnovna ideja što prije na novoj lokaciji sagraditi prostor u kojem bi se prerađivala plazma”, izjavio je Kujundžić, dodavši kako je šesteročlano povjerenstvo radilo na sporazumu proteklih 6 mjeseci.

Sporazum je krajem ožujka upućen Vladi i Gradskoj skupštini.

“Grad Zagreb će po tom uplatiti 50 milijuna kuna, isto tako Vlada, a do konca godine još 60 milijuna kuna mi i Vlada i nekih 220 milijuna kuna u ovoj godini će biti dostatno da Imunološki prohoda”, poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

“Za imunološki je plan sačuvati radna mjesta i sačuvati proizvodnju plazme odnosno derivata plazme u fazi a u Hrvatskoj, pokrenuti je što prije. A drugo je onda vidjeti sa cjepivima kako i njih pokušati sačuvati, hoćemo li sami ili s nekim svjetskim partnerom što je jedno veliko globlano tržište koje nije lako osvajati”, zaključio je Kujundžić, dok Bandić tvrdi da će Imunološki do kraja godine Imunološki “biti na nogama”.

Komentiraj