Balkan ICO Express dovodi blockchain projekte u potrazi za investitorima

facebook.com

Prvi regionalni ICO pitch pod nazivom Balkan ICO Express, održat će se u gradu Zagrebu u utorak (05. lipnja), na kojem će čak 12 timova imati priliku predstaviti svoje projekte pred potencijalnim investitorima.

Ovo je prvi takav događaj koji pokriva tri zemlje regije s osnovnim ciljem predstavljanja projekata potencijalnim investitorima.

Prenosimo priopćenje za medije:

“U potrazi za ulagačima u kripto-zajednici ovakav vid prezentacije nije nepoznat, a organizatori pitcha su tri regionalne udruge – hrvatski UBIK (Udruga za blockchain i kriptovalute), slovenski Blockchain Think Thank te Bitcoin Asocijacija Srbije.

„Na organizaciju ovog događaja odlučili smo se nakon razgovora sa srodnim udrugama iz Slovenije i Srbije jer smo došli do zaključka da bi među brojnim ICO-ima koji se svakodnevno pojavljuju, bilo lakše prepoznati kvalitetnu ideju i tim ako biste imali priliku uživo se uvjeriti u potencijal i vjerodostojnost pojedinog projekta“, izjavio je Vlaho Hrdalo, predsjednik Udruge za blockchain i kriptovalute.

Dodaje kako se nadaju da će „ovaj događaj prerasti u stalni forum na kojem će se investitori, savjetnici i kripto-zajednica moći lakše povezati s autorima ICO-a, ali i ponuditi im svoj feedback o prezentiranim projektima“.

Format ICO pitcha je poprilično jednostavan te svaki tim ima 5 minuta za prezentaciju svog projekta u kojoj je ključno istaknuti najvažnije informacije o projektu i koristi koju donose odnosno potrebi koju zadovoljavaju. Već je poznato 9 timova koji će predstaviti svoje projekte 05. lipnja na prvom događaju ovog tipa u jugoistočnoj Europi, koji će se održati u prostorijama HUB385.

Prijave ICO projekata otvorene su do 30. svibnja, a žiri će odlučiti koja će još 3 projekta dobiti priliku za pitch. Zasad je potvrđeno da će svoje projekte prezentirati: Beyond Seen Screen, DataFy, Enasol, Equinox, Gledos, HoneyComb, Swip Style, Tolar, Vayla. Kriteriji za prijavu projekata su sljedeći: ICO mora biti javno obznanjen, mora biti u pred-ICO fazi i mora biti lociran bilo gdje u SEE regiji.

ICO roadshow već je prošao mnoge slovenske gradove i startupe, gdje su isti imali priliku prezentirati svoje blockchain projekte u slovenskoj zajednici pa je ovaj događaj sada dobio regionalnu notu budući da pokriva tri zemlje regije. Ovaj inovativni koncept ICO turneje ima za cilj promociju ICO projekata i startupa pred investitorima, savjetnicima i zainteresiranom populacijom u regiji jugoistočne Europe“, piše u objavi.

Vlaho Hrdalo, predsjednik Udruge za blockchain i kriptovalute

Komentiraj