Bačić: “Uvjeren sam da Beroš radi 30 sati na dan”

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić gostovao je u srijedu u N1 studiju, gdje je komentirao zahtjev oporbe da se pokrene opoziv ministra Tomislava Ćorića.

“Od oporbe ništa nova”, kazao je Bačić i nastavio: “Mislim da oporba još nije došla sebi od poraza kojega je doživjela na srpanjskim izborima.” Dodao je da je iza ove vlade tek sto dana, za što je ustvrdio da je razdoblje u kojem se u većini država, kako je rekao, novoj vladi da razdoblje mira.

“Već smo imali jednu interpelaciju. Već smo imali istražno povjerenjenstvo, znate da smo se mjesec dana zabavljali istražnim povjerenstvom. Evo, u sto dana imamo i zahtjev za opozivom dvoje ministara. Po meni to dovoljno govori o frustracijama oporbe”, rekao je Bačić.

O optužbama protiv ministra Tomislava Ćorića kaže: “Što se tiče argumentacije, pričekat ćemo, vidjet ćemo. To su vrlo teške optužbe, to što su nazvali ministra ‘mađarskim potrčkom’, to su vrlo teške diskvalifikacije. Što se tiče Krš-Pađene, mi ćemo podsjetiti SDP da je status povlaštenog proizvođača kroz obnovljive izvore energije dobiven u vrijeme vlade SDP-a, dan prije stupanja na snagu uredbe kojima su propisani uvjeti za isporuku električne energije iz obnovljive izvore energije”, istaknuo je.

Upitan nije li Vlada imala vremena pripremiti se za ovakvu epidemiološku jesen, Bačić je odgovarao u prvom redu navođenjem ustroja epidemioloških tijela. Rekao je da je rast broja zaraženih zaustavljen, zahvaljujući mjerama Nacionalnog stožera, kako je rekao. Objasnio je zašto tako smatra: “Na referentni dan prije tjedan dana broj novozaraženih bio je skoro identičan.”

Priznao je da su se bojali da će stanje biti puno gore. Komentirao je i KB Dubravu. “Koliko ja znam, bolnica u Dubravi još je na proljeće bila utvrđena covid bolnicom. Još tada je ispred bolnice vojska napravila šator. Uvjeren sam da ministar i ministarstvo imaju zdravstveni sustav pod kontrolom”, odbacio je Bačić spomen o kaosu i panici: “Ono što Ministarstvo zdravstvo radi uvjeren sam da ne omogućuje stanje panike i kaosa u hrvatskom društvu.”

Na kraju je poručio da je uvjeren da ministar zdravstva Vili Beroš radi 30 sati na dan i doda da građani vide da on radi odličan posao. To su, zaključio je, rekli na srpanjskim izborima.

Komentiraj