BAČIĆ “Pupovac čeka sastanak s premijerom, zato nije došao”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić kazao je u utorak kako predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije došao na sastanak vladajuće koalicije jer čeka sastanak s premijerom.

“On želi održati sastanak s predsjednikom Vlade na kojem će iznijeti stajališta pa prema tome nije došao na sastanak koalicije. Prema onome što iščitavam iz razgovora, SDSS ostaje dio vladajuće koalicije….”, rekao je Bačić.

Dodao je kako Vlada i vladajuća većina u najvećoj mjeri provodi koalicijski sporazum. “asno da su nezadovoljstva, koliko sam iščitao, odnose na odnos prema srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, ali o tome više nakon sastanka s gospodinom Pupovcem i klubom nacionalnih manjina”, rekao je.

Bačić je novinarima kazao kako Sabor ostaje pokrovitelj Bleiburga. “Odluka je davno donesena da je Sabor pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu. Izjava koruške biskupije prema kojoj HBK ne bi mogla održati misu na Bleiburškom polju donekle mijenja način organizacije, ali Sabor ostaje pri stavu da će se komemoracija održati na Blčeiburškom polju. O organizaciji ćemo komunicirati s HBK i Počasnim bleiburškim vodom”, poručio je predsjednik saborskog kluba HDZ-ovih zastupnika.

Komentiraj