Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Josip Bačić u utorak je u Saboru izjavio kako Povjerenstvo za Agrokor nije ukinuto, već je samo prestalo s radom. “Na Odboru nismo donijeli odluku na osnovu koje je prestao rad povjerenstva. Povjerenstvo nije ukinuto i ono će postojati ako istraga ne završi podizanjem optužnice”, kazao je novinarima Bačić.

Odbacio je tvrdnje SDP-ovog Orsata Mljenića kako su u HDZ-u priznali da griješe jer su donedavno tvrdili kako ne treba nikakva odluka o prestanku rada istražnog povjerenstva za Agrokor.

Vezano za optužbe oporbe na račun HDZ-a vezano za VUPIK, Bačić je pozvao “svakoga tko ima bilo kakav dokument koji tereti nekoga u vladi u vezi prodaje VUPIK-a da podnese kaznenu prijavu, kako bi se o tome očitovalo hrvatsko pravosuđe”. Napomenuo je kako je u saboru sa 77 glasova utvrđeno da vlada ne snosi nikakvu političku odgovornost, dapače, da radi u okviru zakona i Ustava.

Odbacio je i tvrdnje predsjednika SDP-a Davora Bernardića da sabor mora izglasati zaključak Odbora za Ustav, prema kojemu je istražno povjerenstvo za Agrokor prestalo s radom 20. studenoga s pravomoćnošću istrage, te poručio da Bernardića netko ‘loše brifira pa ispada smiješan’.

“Sabor ne treba donijeti nikakav dokument zato što je povjerenstvo prestalo raditi po sili zakona. Sabor neće o tome glasati, Bernardić ima krive informacije”, kazao je Bačić.

 

Komentiraj