Patrik Macek/PIXSELL

BAČIĆ: ‘Most će se sastati s ministrom Barišićem vezano za njegovu smjenu’

Branko Bačić iz HDZ-a novinarima je u Saboru kazao kako će se Most sastati s ministrom obrazovanja Pavom Barišićem, vezano za zahtjev da ga se smijeni zbog “presude” Etičkog odbora za znanost i visoko obrazovanje da je počinio plagijat.

Kako piše N1, Bačić je kazao da je u vezi toga klub HDZ-a apsolutno jednoglasan te da će podržati Barišića i očitovanje koje je Vlada dostavila Saboru, a prema kojemu ne prihvaća zahtjev za njegovom smjenom.

“Očekujemo to i od naših partnera. Mi smo o tome razgovarali, ali će i Most još o tome razgovarati s ministrom Barišićem u smislu upoznavanja s argumentima o njegovom opozivu”, izjavio je novinarima.

Također je kazao kako će se sastanak dogoditi danas u toku dana, a na dodatna pitanja o mjestu i vremenu održavanja sastanka kaže: “Ne znam, nisam član Mosta”.

Što se tiče održavanja rasprave o Barišiću u Saboru, Branko Bačić je naveo da će se dogoditi nakon redovne sjednice Vlade, piše N1.

“Vlada je sazvana za 10 sati, nakon toga započet će se rasprava o Barišiću.” Najavio je kako će o tome govoriti premijer i sam ministar Barišić. Javit će se nekolicina zastupnika iz kluba HDZ-a i branit će stav uglavnom temeljem očitovanja Vlade, gdje je obrazloženo zašto se smjena odbija.

Komentiraj