Armenci ogorčeni sporazumom o Nagorno Karabahu provalili u zgradu Vlade

Skupina Armenaca, ogorčena sporazumom o okončanju rata s Azerbajdžanom u Nagorno Karabahu, provalila je sinoć u zgradu Vlade u glavnom armenskom gradu Erevanu zahtijevajući razgovor s premijerom Nikolom Pašinjijanom, razbijajući inventar i namještaj, javljaju mediji.

Potom su napali i pretukli predsjednika parlamenta Ararata Mirzojana, a agencije prenose kako su se “navodno čuli i pucnji na ulicama Erevana”.

Premijer Pašinjijan poručio je da će svi uključeni u nemire biti strogo kažnjeni. U jednoj od objava na Facebooku, Pašinjijan je ustvrdio da su iz premijerske rezidencije ukradeni parfem, sat, računalo, vozačka dozvola i još nekoliko predmeta. „Sve to su demonstranti ukrali, naravno, zbog domovine“, sarkastično je napisao. “Neke bitange su pretukle Mirzojana. Morao je na operaciju, ali njegov život nije u opasnosti”, dodao je.

Pašinjijan je jučer potpisao deklaraciju s liderima Rusije i Azerbejžana, Vladimirom Putinom i Ilhamom Alijevim, da se o okonča rat oko Nagorno-Karabaha. U Azerbejdžanu su građani izašli na ulice i proslavljaju sporazum.

Potpisan sporazum o prekidu rata u Nagorno Karabahu, Rusi razmještaju svoje mirovnjake

Komentiraj