Anthony Joshua pod vodstvom bivšeg trenera Mikea Tysona trenira za uzvrat protiv Usika

Britanac Anthony Joshua nakon poraza od Ukrajinca Oleksandra Usika i gubitka WBA, WBO i IBF titula teške kategorije „jedva čeka“ priliku za uzvrat. Usik je u rujnu u sjajnom meču dominirao protiv Joshue koji se nada da će do revanša doći već početkom 2022. godine, najvjerojatnije u veljači ili ožujku. Održavanje meča nije upitno, i sam Usik je odmah nakon meča rekao kako je uzvrat naveden u ugovoru za prvi meč.

„Znam da mogu biti puno bolji nego te večeri. Znam i da je to lakše reći nego učiniti, ali duboko u sebi vjerujem da mogu dati puno više“, rekao je Joshua za BBC. Britancu je taj poraz iz rujna bio tek drugi profesionalni u karijeri, prethodno je poražen od Andyja Ruiza, kojeg je kasnije pobijedio u revanšu.

„Ljut sam zbog poraza od Usika. S vremenom sam čak sve više ljut, i to me motivira“, kaže Joshua koji je nakon zadnjeg poraza otišao u Sjedinjene države gdje je radio pod vodstvom Ronnieja Shieldsa, legendarnog trenera najpoznatijeg po suradnji s Mikeom Tysonom, ali i Evanderom Holyfieldom, Davidom Tuom, Pernellom Whitakerom… Osim s Shieldsom, Joshua je u SAD odrađivao treninge s Eddyjem Reynosom, najpoznatijim kao trener Canela Alvareza, te Virgilom Hunterom. Ovo naravno podrazumijeva da se Joshua razišao s dosadašnjim trenerom Robom McCrackenom.

„Morao sam napraviti promjene. Ako ne radiš promjene, rezultati će ti ostati isti“.

Komentiraj