ANTE SANADER: “Sve snage su uključene da Šuica ne postane potpredsjednica EK”

Autor:

05.08.2019., Knin - Dolazak drzavnih duznosnika na Trg Oluje na svecanost obiljezavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Ante Sanader Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u petak je u Saboru dao izjavu za medije, u kojoj je komentirao situaciju oko imovinske kartice Dubravke Šuice.

Sanader tvrdi kako se ‘GONG žestoko okomio na Dubravku Šuicu’ i kaže: “Očito je jasna veza i poveznica, a vidimo to i iz reakcije SDP-ovih zastupnika, SDP-a i Gonga. Očito je Gong postao trbuhozborac SDP-a. To ne čudi ako znamo da je gospodin Dragan Zelić, koji je bio izvršni direktor u Gongu, sada izvršni tajnik u SDP-u”.

Dodaje da čudi reakcija SDP-a, jer su njihovi članovi na Odboru za vanjsku politiku imali priliku Šuici postavljati pitanja i glasati. “Ostali su suzdržani. Tako da je to očito ona stara hrvatska poslovica – sve možemo oprostiti, samo ne možemo uspjeh oprostiti. Jer ovo je povijesni uspjeh Hrvatske, da je nominirana i da će dobiti takvo mjesto u Europskoj komisiji”, rekao je.

“Ali vrijeme je predizborno, predsjednički kandidat Zoran Milanović davno je rekao da je Hrvatska slučajna država pa očito na tragu te slučajne države njima nije normalno da neki Hrvat dođe na tako visoko mjesto kao što će doći Dubravka Šuica. Sve snage su uključene da Dubravka Šuica ne postane potpredsjednica Europske komisije. Ali vjerujem da to neće proći i da će ona biti izabrana na to mjesto unatoč naporu od strane SDP-a i Gonga kao njihovog glasnogovornika”, kazao je.

Na pitanje bi li bilo jednostavnije objaviti imovinske kartice, kazao je da je Dubravka Šuica imovinsku karticu objavljivala “cijelo vrijeme” – od vremena kada je bila gradonačelnica Dubrovnika i saborska zastupnica. “Možete ih dobiti. Niste vi novinari od jučer, imali ste pristup i znate sve što je bilo objavljeno u starim karticama”, kaže Sanader, a na novinarsku opasku da je riječ o starim podacima, kaže: “Zadnja se nije tako značajno promijenila”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.