Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) proglasila je Ant Mrvicu komunikatorom godine. Mrvica je hrvatski pomorac, sveučilišni profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika umirovljen krajem kolovoza 2017. godine.

“Svoj je posao obavljao samozatajno, pa se tijekom njegove karijere o njemu osobno nije mnogo znalo niti pisalo. S druge pak strane izvrstan je primjer kako iz pozicije koja je u službi građana, komunicirati u javnom interesu i za javnost. Ta komunikacija treba biti pouzdana, jednostavna i izravna sa svima – od putnika do novinara. Mediji su izuzetno cijenili i njegovu dostupnost, upravo onakvu kakvu očekuju i od drugih ljudi na sličnim položajima”, rekao je predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a Krešimir Macan.

“U kolektivnoj memoriji njegov će nam upečatljiv lik ostati urezan kako u najzahtjevnijim trenucima daje izjavu za televiziju, negdje na gatu s trajektom u pozadini. Ono što se nije moglo vidjeti, jest da su ga na telefon mogli dobiti čak i putnici koji su kasnili na trajekt. Zbog toga su mu građani nadjenuli niz simpatičnih nadimaka, a najprepoznatljiviji je „dobri duh splitske trajektne luke“”, istaknula je zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a Maja Hradišar Perotić, kako prenosi Dnevnik.hr.

U završnici izbora za prestižnu komunikacijsku titulu bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare, a pobjednika je izabralo 15 članova stručnog žirija.

Komentiraj