AMFILOHIJE “Sotonske sile su krenule na pravoslavnu crkvu”

Patrik Macek/PIXSELL

Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da nije bilo Rusije ne bi bilo ni Crne Gore kao i da “sotonske sile” spremaju otimanje crkvene imovine u Crnoj Gori, javlja televizija N1.

“Uloga ruskog carstva u stvaranju Crne Gore bila je ogromna u svakom pogledu. Tu nije riječ samo o materijalnoj pomoći već i o političkom pokroviteljstvu. Da nije bilo Rusije, ne bi bilo Crne Gore Petrovića i Crne Gore uopće”, izjavio je Amfilohije.

On je u intervjuu za Russia Beyond kazao da je zato bezumna politika sankcija Rusiji od strane crnogorskih vlasti u prvom redu izdajnička prema Crnoj Gori.

On je dodao da “naš narod Rusiju naziva majkom”, objavljeno je na web Mitropolije.

“Ona je bila i ostala jedna od najznačajnijih pravoslavnih zemalja. Rusija je spasila pravoslavni istok. Rusija je poslije ubojstva cara Nikolaja i njegove obitelji prošla kroz strašno sovjetsko raspeće, ali je ipak uspjela sačuvati svoju dušu i svoju pravoslavnu crkvu”, kazao je on.

Kako je dodao, “sotonske sile su krenule na pravoslavnu crkvu, jedinu instituciju koju nisu uspjeli razoriti ni Hitler, ni Musolini, ni boljševici, ni titoisti”.

“S jedne strane raspiruju raskol u Ukrajini, a u Crnoj Gori spremaju otimanje crkvene imovine”, rekao je on.

Komentiraj