Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila prodaju IQOS uređaja

facebook.com

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) je potvrdila da je IQOS uređaj za zagrijavanje duhana Philip Morris Internationala (PMI) prikladan za zaštitu javnog zdravlja te mu je kao takvom odobrena prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka FDA-a proizlazi iz sveobuhvatne procjene PMTA prijave (Premarket Tobacco Product Application) koju je PMI Agenciji podnio 2017. godine.

Za razliku od cigareta, IQOS uređaj zagrijava, a ne sagorijeva duhan. IQOS je prvi uređaj za zagrijavanje duhana odobren za prodaju u Americi u skladu sa zakonom iz 2009. godine, koji ovlašćuje FDA da regulira duhanske proizvode, uključujući i nadzor inovativnih proizvoda.

“Odluka FDA-ja da odobri prodaju IQOS-a u SAD-u važan je korak naprijed za oko 40 milijuna američkih muškaraca i žena koji puše. Neki će u potpunosti prestati pušiti. Većina neće, a za njih je IQOS bolja alternativa pušenju bez dima. U samo dvije godine, 7.3 milijuna ljudi diljem svijeta odbacilo je cigarete i potpuno se prebacilo na IQOS. Svi mi u PMI-ju odlučni smo u namjeri da cigarete zamijenimo alternativnim proizvodima bez dima koje kombiniraju sofisticiranu tehnologiju i intenzivno znanstveno validaciju. Odluka FDA-a je povijesna prekretnica”, rekao je André Calantzopoulos, CEO Philip Morris Internationala.

Komentiraj