Agonija u Termalnim izvorima Draškovec: Bazen je utapalište pasa, srna, lisica i drugih životinja koje dolaze na vodu

Autor:

Mario Horvat

U sklopu Termalnih izvora Draškovec nalazi se veliki bazen koji ima sklisku i glatku najlonsku podlogu. Brojne životinje ondje dolaze na vodu, poskliznu se, upadnu i više ne mogu izići vani. Utapaju se u mukama, a njihove lešine potom mjesecima plutaju na površini bazena

UPOZORENJE: FOTOGRAFIJE MOGU BITI UZNEMIRUJUĆE!

Lokalni ljudi spomenute bazene u kojima se utapaju životinje zovu Kobalova graba. Tko god prođe ondje, može vidjeti kako na na površini vode plutaju strvine divljih životinja i odbjeglih kućnih ljubimaca, ponajviše pasa, koji su uginuli u teškim mukama, jer se nisu uspjeli izvući van, navodi Mario Horvat iz Cirkovaljana.

Mario Horvat zbog ovog problema već je izlazio u javnost, o čemu nedavno pišu i Međimurske novine.

Termalni izvori Draškovec: Životinje se utopile u bazenu, njihove strvine plutaju površinom vode. Photo: Mario Horvat

Na vodi plutaju lešine i raspadnuta krzna

Na površini vode, upozorava Mario koji je i sam na taj način ostao bez dva psa, pluta puno krzna. To su, naime, dlake strvina čija su raspadnuta tijela već potonula na dno bazena.

Bazen je, tumači, ograđen samo bodljikavom žicom i životinje ondje dolaze piti vodu. Nažalost, poskliznu se i upadnu u vodu nakon čega više nemaju nikakve šanse izaći van. Naime, podloga koja okružuje bazen je nešto što nalikuje skliskom najlonu i to onemogućava životinjama da se šapama odupru i izvuku iz vode te da se spase.

Tu redovito stradavaju lisice, zečevi, srne i mnogo (velikih) vlasničkih pasa.

FOTO: Mario Horvat

Rub bazena prekriven je skliskim najlonom zbog kojega se životinje ne mogu popeti van i spasiti iz vode u koju su upale. Photo: Mario Horvat

Nesretne životinje vide se i na programu Google Earth

Problem nije novijeg datuma, naime, unazad par godina upozorava se na spomenutu, mučnu problematiku, ali bez ikakvog povoljnog ishoda, navodi Mario.

Bazen je tu godinama, stoji bez ikakve ograde koja bi eventualno spriječila da životinje upadnu u njega i utope se. Čak se i na Google Earth programu mogu vidjeti strvine koje plutaju u bazenu, napominje Mario, apelirajući da se ovo pitanje riješi.

Zabrinuti građani mole da se u problematiku uključe Prijatelji životinje i ostale udruge.

Nacional je o ovom slučaju hitno informirao policiju te se očekuje da policija privremeno, u najhitnijem mogućem roku postavi barem drvenu platformu koja bi omogućila životinjama izlaz iz bazena.

Također smo u međuvremenu dobili i kontakt od švicarskog vlasnika Bodoa Von Duringa, kojeg smo polušali kontaktirali, a kad nije odgovorio na poziv, poslali smo mu članak s fotografijama o tome što se događa u njegovom bazenu i upozorili da bi bazen trebao ograditi ili barem omogućiti životinjama izlaz iz bazena, ali nije odgovorio niti na poruke.

Snimke utopljenih životinja vide se i na Google Earth programu. Photo: Google Earth/Screenshot

Nakon pisanja Nacionala o utapanju životinja u Termalnim izvorima Draškovec, policija hitno izlazi na teren

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.