HINA

‘AFERA KIRETAŽA’ “Naši djelatnici savjesno rade svoj posao”

Komentirajući pritužbu Mostove saborske zastupnice Ivane Lesandrić Ninčević na rad KBC-a Split u “aferi kiretaža”, ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović u ponedjeljak je ustvrdio kako svi djelatnici bolnice “savjesno i požrtvovno rade najbolje za svoje bolesnike i nastoje njihov boravak u bolnici učiniti što ugodnijim”.

Nastojimo svaku neugodnost otkloniti i za svoj rad svakoga dana primamo mnogobrojne pohvale građana, poručio je Meštrović u priopćenju.

Napominje kako su za pritužbu Ninčević Lesandrić (da su joj radili kiretažu bez anestezije) doznali iz medija, i to osam mjeseci nakon samog događaja.

Na temelju objavljenih tvrdnji odmah su zatražili očitovanje Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC Split, dok je Ministarstvo zdravstva u splitsku i druge bolnice uputilo zdravstvenu inspekciju kako bi istražila tu i druge pritužbe.

Meštrović Podsjeća da su povjerenstvo splitske bolnice i inspekcija Ministarstva zdravstva završili svoj rad ustvrdivši da su liječnici i osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split radili sukladno pravilima medicinske struke.

“Štiteći čast naših stručnjaka i visoku kvalitetu zdravstvene skrbi, odbacujemo neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja KBC Split. Dapače, KBC Split snažno podržava svoje djelatnike u njihovom odgovornom radu, a osobito u izazovnim situacijama hitnih intervencija u kojima se spašavaju životi, a koji zahtijevaju puno znanja, vještine i pribranosti”, navodi se u priopćenju.

Meštrović također poručuje da su svjesni odgovornosti svojih djelatnika za pružanje najbolje zdravstvene zaštite svim građanima, a na tome će i dalje ustrajno i savjesno raditi.

Komentiraj