adventzagreb.com

Advent na Strossu prepun je novih i atraktivnih sadržaja

Na zagrebačkom Gornjem gradu prošle je godine po prvi put održan Advent na Strossu, a sudeći prema sjajnim reakcijama sudionika i posjetitelja, manifestacija će ove godine biti opet jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih adventskih lokacija.

Posjetitelje na popularnom Strossu ove godine očekuje puno novih i zanimljivih sadržaja. Zagrepčane i turiste dočekat će veliko iznenađenje, prije početka Adventa Strossmayerovo šetalište i Vranitzanijevu livadu povezat će stepenište koje će biti pozicionirano pokraj Kule Lotrščak. Stepeništem će se ostvariti kvalitetna komunikacija u prostoru, odnosno bolja povezanost ove dvije gornjogradske lokacije. Sve posjetitelje će na šetalištu dočekati i posebno uređen ulaz na Strossmartre na zapadnoj strani šetališta u blizini nedavno otvorenog Parka Grič.

Program će u sklopu Adventa na Strossu obilovati kvalitetnim koncertnim večerima, popodnevnim mini koncertima, likovnim vikend radionicama za najmlađe i nastupima DJ-a koji će glazbu puštati iz kućice na drvetu.

Ove godine glazbena pozornica je nešto veća i smještena je na sredinu zapadnog dijela šetališta, a upravo s tog mjesta pruža se možda i najljepši pogled na Donji grad. Broj ugostiteljskih kućica je povećan pa će raznolikom gastro ponudom posjetitelje svakodnevno dočekivati 11 ugostitelja. Nudit će se otočki, zagorski, slavonski, zagrebački i drugi specijaliteti kao i velik izbor čajeva, sokova, piva, vina…

Posjetitelji će i ove godine na raspolaganju imati dvije grijane kupole te zatvorenu i grijanu ugostiteljsku terasu.

http://www.adventzagreb.com/advent-u-zagrebu/advent-na-strossu

Komentiraj