Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i u
Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela te A6 Rijeka-Zagreb
između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jake kiše na autocesti A1 između čvora i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine od 80 km na sat. Na cestama u gorju te duž Jadranske i Ličke (DC1) magistrale (DC8) mogući su odroni.
Zbog izlijevanja rijeke Kupe za sav promet zatvorene su dionice DC36 Jamnička Kiselica-Gradec Pokupski i Šišljavić-Donja Kupčina, a kroz Koritinju se vozi jednim trakom.
Zbog poplavljenog kolnika zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica.
Autocesta A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Varaždin i Ludbreg u smjeru Goričana zatvorena je za sav promet (obilazak je državnim cestama između Varaždina i Ludbrega: čvor Varaždin- DC528 -DC2-DC530-čvor Ludbreg). U smjeru Zagreba promet teče bez posebnih ograničenja.
Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog jakog vjetra u prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split te brodska  Mali Lošinj-Unije-Susak.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.