Vodeći republikanski kandidat za predsjedničke izbore Donald Trump neočekivano je u četvrtak posjetio Republikanski nacionalni odbor nakon burna dva dana u kojima je povukao svoje obećanje da će podržati stranačkog kandidata.

Trump je na Twitteru rekao nakon susreta iza zatvorenih vrata kako je to bio “dobar sastanak” s predsjednikom RNC-a Reinceom Preibusom ali nije ulazio u pojedinosti.

“Veselim se stranačkom zajedništvu”, rekao je. “A ono će se dogoditi!”.

Glasnogovornica RNC-a je sastanak opisala kao “plodan razgovor o stanju u utrci” te rekla da je to dio redovitih Preibusovih razgovora s predsjedničkim kandidatima stranke.

Trump je povremeno bio u sukobu s RNC-om a u zadnje vrijeme se žalio da se stranka prema njemu ne odnosi pošteno dok se priprema za potencijalno spornu konvenciju u srpnju u Clevelandu.

U utorak je Trump odstupio od svojeg obećanja odanosti koje je potpisao u rujnu obećavši da će podržati konačnog stranačkog kandidata te da neće voditi neovisnu kampanju za Bijelu kuću.

Preostali Trumpovi suparnici senator Ted Cruz iz Teksasa i guverner Ohioa John Kasich isto tako su nagovijestili kako vjerojatno neće poštivati obećanje ako Trump bude nominiran.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.