Farmaceutska tvrtka Teva Pharmaceuticalu četvrtak je izvijestila da planira globalno smanjenje troškova poslovanja, ali da nije postavila cilj u smislu broja zaposlenika.

“Kao što je Teva već objavila, cilj je smanjiti troškove poslovanja globalno, uključujući između ostalog zaustavljanje neprofitabilnih aktivnosti kao i pojednostavljivanje nekih aktivnosti i funkcija u cijeloj organizaciji. Kompanija nije postavila cilj u smislu broja zaposlenika, pa ne možemo komentirati nagađanja medija o smanjenju broja zaposlenika”, kaže se u objavi Teve.

Izraelski informativni portal Calcalilst ranije danas je objavio kako bi izraelski proizvođač lijekova Teva Pharmaceutical Industries mogao otpustiti šest tisuća radnika širom svijeta, a tu je informaciju prenio i Reuters.

Teva je najveći proizvođač generičkih lijekova u svijetu, a vlasnica je i Plive.

Zapošljava oko 57 tisuća radnika širom svijeta i najveća je izraelska kompanija čije su dionice uvrštene u burzovnu kotaciju.

Iza Teve je teška godina obilježena nizom skupih akvizicija i odgodom novih lijekova, zbog čega joj je dionica potonula 72 posto, na 32,61 dolar.

Zbog krize povjerenja bivši izvršni direktor Teve Erez Vigodman bio je prisiljen podnijeti ostavku, a njegovo je mjesto privremeno preuzeo predsjednik uprave Yitzhak Peterburg.

Komentiraj