‘SRCE KANADE JE SLOMLJENO’ U pucnjavi ubijene četiri osobe, osumnjičenik uhićen

Četiri osobe ubijene su, a još ih je nekoliko ozlijeđeno u pucnjavi koja se dogodila u školi La Loche u kanadskoj provinciji Saskatchewan, prenosi BBC. Policija je objavila kako je osumnjičenik u pritvoru, a djeca su evakuirana iz škole i nalaze se na sigurnom.

Kanadski premijer Justin Trudeau rekao je kako je školska pucnjava ‘noćna mora svakog roditelja’. Pohvalio je i policiju koja je ‘djelovala brzo i hrabro’. Ovo je najgori incident u pokrajini u posljednjih deset godina. “Srce Kanade je slomljeno”, poručio je Trudeau iz Davos.

Izvještaji govore kako je naoružani napadač kod kuće prvo ubio dvojicu svoje braće, a potom upao u školu, gdje je ubio još dvoje ljudi. U napadu je ubijena i 23-godišnja Marie Janvier, učiteljica i kćerka vršitelja dužnosti gradonačelnika La Lochea Kevina Janviera, što je on sam izjavio za agenciju AP.

Vlasti još uvijek nisu otkrile koji su motivi napada. Jedan izvor kazao je da je napadač tinejdžer, koji je ubio dva mlađa brata kod kuće, a potom učiteljicu i njeni asistenticu u školi.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.