Nogometni huligani napravili su veliku štetu u subotu navečer pred derbi utakmicu slovenskog nogometnog prvenstva između Maribora i ljubljanske Olimpije, zapalivši radionicu kazneno-popravnog doma na koji su bacili zapaljive baklje.

Policijska uprava Maribor u nedjelju je potvrdila da je grupa još uvijek nepoznatih huligana u Ulici maršala Tita, na putu prema stadionu bacila najmanje 5 zapaljivih baklji u dvorište Mariborskih zatvora, o čemu su organi reda bili obaviješteni oko 18.30 sati.
Baklje su izazvale požar na krovu zatvorske radionice, pa su morali intrervenirati vatrogasci, a šteta se procjenjuje na 10.000 eura.
Policija slučaj tretira kao kazneno djelo izazivanja opće opasnosti i traga za počiniteljima.
Sama utakmica na prepunom mariborskom stadionu završena je rezultatom 0:0, pa Olipmija i dalje vodi na tablici 6 bodova ispred Mariborčana, a većih incidenata u gledalištu i nakon utakmice između navijčkih skupina, ljubljanskih “zmajčeka” i mariborskih “viola”, nije bilo.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.