Šest osoba je poginulo a tri su ozlijeđene u djelomičnom urušavanju zgrade od devet katova u četvrtak u Iževsku, tisuću kilometara istočno od Moskve, objavile su u petak lokalne vlasti.

“Tri osobe su ozlijeđene a šest je mrtvih”, objavilo je ministarstvo zdravstva ruske republike Udmurtske čije je središte Iževsk. Jedna ozlijeđena osoba još je hospitalizirana, po istom izvoru.

Prethodni podaci govorili su o troje mrtvih, među kojima jednog djeteta.

Šesto tijelo otkriveno je u petak ujutro, kazao je dužnosnik hitne službe.

“Jedna je žena pronađena u podrumu zgrade”, dodao je dužnosnik napominjući da se potraga i akcija spašavanja nastavljaju.

“Okolnosti nesreće proučavaju se”, objavilo je tužiteljstvo tog grada od 650.000 stanovnika u priopćenju objavljenom u četvrtak na internet stranici.

Ministarstvo za hitna stanja istaknulo je da je “zgrada djelomično urušena” u 16.41 sati po lokalnom vremenu. Slike s nadzorne kamere prikazuju snažnu eksploziju s donjeg kata zgrade.

Komentiraj

FOTO:EPA/RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY PRESS SERVICE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.