Rusija je objavila u petak da je raketama napala džihadiste u Siriji s ratnih brodova raspoređenih u Sredozemlju, nakon što je ovog tjedna počela koristiti aerodrom u Iranu za polijetanje svojih bombardera.

“Brodovi s lansirnim rampama Zeleny Dol i Serpuhov ruske flote na Crnom moru izveli su danas tri lansiranja krstarećih raketa na ciljeve terorističke skupine Fronta Al-Nusra” u Siriji, objavilo je rusko ministarstvo obrane u priopćenju.

“Nakon udara zapovjedni položaj i teroristička baza u Daret Ezai, zapadno od Alepa, kao i tvornica te skladište municije u području Alepa, uništeni su”, ističe se u priopćenju.

Let raketa odvijao se “iznad nenastanjenih zona kako bi se zajamčila sigurnost civilnog stanovništva”, potvrdilo je ministarstvo.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.