Belgijska policija je u nedjelju kasno navečer izvela više racija i privela na ispitivanje petoricu muškaraca zbog moguće povezanosti s napadima u Parizu u kojima je 13. studenoga ubijeno 130 ljudi, priopćilo je u ponedjeljak belgijsko tužiteljstvo.

Policija je upala u kuće u Dansaertu, mondenoj četvrti Bruxellesa, i uhitila trojicu muškaraca, dok je u četvrti Laeken, sjevernom dijelu grada, privela još dvojicu.

“Temeljita analiza telefonskih poziva je bila temelj za pretres njihovih domova”, stoji u priopćenju tužiteljstva. Kako u kućama nije pronađeno oružje ili eksploziv, o njihovom će pritvoru odlučiti sud.

Nakon pariških napada, istraga se usredotočila na susjednu Belgiju gdje je uhićeno više ljudi pod sumnjom da su pomagali napadačima.

Salah Abdeslam, rodom iz Bruxellesa, koji se sumnjiči za direktnu umiješanost u napade u Parizu, i dalje je u bjegu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.