Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Belobrajdić-Čahut poručila je s konferencije za novinare da bi Vlada hitno trebala donijeti odluku kojom bi se omogućilo da se zaposlenicima u zdravstvu isplati razlika za neisplaćeni dio jubilarnih nagrada u 2013. te da će taj sindikat, ako Vlada to ne učini, tu razliku tražiti sudskim putem.

Predsjednica Sindikata zdravstva rekla je da je odluka Vlade o isplati razlike za jubilarne nagrade za radnike od 2014. dalje diskriminirajuća te da je među zdravstvenim radnicima uzrokovala buru nezadovoljstva.

Radnici su ogorčeni jer su oni koji su bili ‘jubilarci’ u 2013. oštećeni, umanjene su im jubilarne nagrade koje im pripadaju i nisu obuhvaćeni odlukom o isplati te razlike, istaknula je.

Radmila Belobrajdić-Čahut ocijenila je da je riječ o novcu koji je važan za egzistenciju radnika, pri čemu je navela primjer čistačice s 35 godina radnog staža kojoj, smatra, pripadaju gotovo dvije njezine mjesečne plaće.

Predsjednica Sindikata zdravstva također je istaknula da je na razini riječkoga Kliničkoga bolničkog centra riječ o razlikama za jubilarne nagrade za 652 radnika te da su za njihovu isplatu za 2013. godinu potrebna oko dva milijuna kuna.

Komentiraj

FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.