IDS-ov kandidat za gradonačelnika Poreča na idućim lokalnim izborima je dosadašnji zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić, odlučeno je na sjednici Predsjedništva IDS-a.

Kako je priopćio IDS, Peršurić je kao zamjenik gradonačelnika koordinirao mnoge strateške projekte i detaljno je upoznat s prioritetima grada, a vodit će “skromnu i pozitivnu kampanju koja će se temeljiti na konkretnim projektima i realnom i provedivom programu koji želi u cijelosti realizirati”.

“Poreč je danas u samom vrhu po razvijenosti u Hrvatskoj i bolje je mjesto za život nego što je bio prije četiri godine, što dokazuje da idemo u pravom smjeru. Razvili smo odličnu poduzetničku klimu i bližimo se punoj zaposlenosti”, rekao je Peršurić, navodi se u priopćenju i dodaje kako Poreč godinama uspješno povlači novac iz EU fondova kako bi u realizaciji projekata “što manje teretio sugrađane i proračun”. Unatoč tomu, smatra on, Poreč je i dalje grad s visokim društvenim, socijalnim i komunalnim standardom, grad s najmlađim stanovništvom u Istri i grad bez prireza.

“Zato želim dovršiti započeto, nastaviti podržavati sve generacije sugrađana, poduzetnike i ustanove. Želim realizirati i nove projekte, dovršiti gradnju škole u Žbandaju i Finidi, izgraditi vrtiće u Varvarima i Dračevcu, dovršiti najveći EU projekt na ovim područjima i dovesti kanalizaciju u sva naša prigradska naselja, urediti našu prekrasnu rivu i uvalu Peškera te nastaviti sa svim uspješnim projektima”, istaknuo je Peršurić ključne točke svojeg programa, navodi se u priopćenju IDS-a.

Komentiraj