Predstojnik Klinike za onkologiju KBC Zagreb, internist onkolog prof. dr. Stjepko Pleština u razgovoru za portal zdravlje.hina.hr pojašnjava zašto je protiv Programa 72 sata te govori kako se Hrvatska nosi s porastom oboljelih od raka, od kojega će uskoro pobolijevati svaki treći hrvatski građanin.

 Pleština kaže da taj program nije rješavao stvarne probleme, već se radilo o kampanji koja je lijepo zvučala, ali u realnom životu onkološkom bolesniku nije praktički značila ništa. Protivljenje udruga pacijenata ukidanju Programa 72 sata tumači njihovom neinformiranošću te ističe kako je najveći problem vrijeme od pojave simptoma i sumnje na zloćudnu bolest do trena kad se ona dijagnosticira.
 Predstojniik Klinike za onkologiju upozorava da će uskoro u Hrvatskoj od raka oboljeti svaki treći čovjek te pojašnjava zašto Hrvatska ne uspijeva smanjiti smrtnost od te zloćudne bolesti, što uspijeva nekim drugim zemljama.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.