Aktualne engleske prvake Chelsea danas u 20:45 sati čeka ogled Lige prvaka protiv Maccabija u Tel Avivu. Trener ‘Bluesa’ Jose Mourinho poručio je kako se njegovim igračima polako vraća samopouzdanje.

Chelsea se nalazi na nevjerojatnom 15. mjestu Premiershipa, a u subotu su prekinuli niz od tri poraza pobijedivši Norwich sa 1:0. U Ligi prvaka su na drugom mjestu skupine G sa sedam osvojenih bodova u četiri utakmice. Nalaze se tri boda iza lidera Porto, koji se danas sastaje s kijevskim Dinamom.

“Užasno smo razočarani lošim rezultatima ove sezone. Moramo nastaviti s dobrim rezultatima zbog vlastite sreće, ponosa i navijača”, rekao je Mourinho. “Nismo se još kvalificirali u nokaut fazu, ali mislim da smo OK. Sve je u našim rukama. Ako igramo kako smo dosada igrali, možemo do pobjede. Jednostavno je – ako izgubimo onda smo u velikoj nevolji. Ako remiziramo, možemo se kvalificirati u posljednjem kolu, a ako pobjedimo na kraju još možemo biti i prvi”, dodaje.

Unatoč povećanim mjesrama sigurnosti zbof terorističkih napada u Parizu, Mourinho kaže kako su igrači bez ikakvih problema otputovali za Izrael. “Najbolji način je fokusirati se na nogomet i sreću koja s njim dolazi. Sigurnosna pitanja ćemo ostabiti ljudima koji o tome znaju više nego mi”, rekao je.

Mjesec dana nakon terorističkih napada na New York 2001. godine, šest igrača Chelsea nije otputovalo na utakmicu Kupa UEFA protiv Hapoel Tel Aviva (Graeme le Saux, Marcel Desailly, Emmanuel Petit, William Gallas, Albert Ferrer i Eidur Gudjohnsen).

“Nismo imali niti jedan problem u svlačionici. Nismo u momčadi imaliu Graeme le Sauxa. Svi su bili bez straha, željeli su doći u Izrael. Imam čak igrača koji bi baš u utorak trebao postati otac, a s nama je jer zna koliko je ova utakmica važna za nas”, zaključio je Mourinho.

Komentiraj