NACIONAL OTKRIVA zašto selektivno objavljivanje dijelova presude Arbitražnog suda u sporu InaMOL, iza kojeg stoji pokušaj reanimacije Karamarkova kruga, predstavlja još jedan udar mađarske tvrtke na hrvatske institucije čiji je cilj pokušaj destabilizacije Vlade i stvaranje ozračja u kojem je nagodba s MOL-om najbolje rješenje za Hrvatsku

Vlada nema namjeru ući u neslužbene pregovore s predstavnicima mađarskog MOL-a da bi se nagodila oko Ine, kako se senzacionalistički tvrdi u nekim hrvatskim medijima. Nije istina da hrvatski premijer to planira učiniti zbog – kako se tvrdi – „teške situacije nakon selektivne objave pojedinih dijelova arbitražne odluke UNCITRAL-a“. To je za Nacional izjavio visoki izvor blizak premijeru Andreju Plenkoviću.

Više pročitajte  u novom broju Nacionala…

Komentiraj

FOTO:Pixsell
PIŠE:BERISLAV JELINIĆ I ORHIDEA GAURA HODAK
PODIJELI
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.