Znate li što je zajedničko filmskim hitovima Need for speed, Tron: Legacy i The Accountant? (osim da je riječ o hollywoodskim hitovima),

Za sva tri filma, kao i za cijeli niz drugih, zračne snimke napravljene su pomoću vrhunskih dronova iz linije DJI. U ova tri slučaja riječ je o dronovima DJI Inspire.

Tvrtka DJI Ronin Technology Company Limited, jedan od svjetski najznačajnijih proizvođača profesionalnih i komercijalnih dronova, započela je s radom 2006. godine u Kineskom gradu Šenzenu, poznatom kao kineska Silikonska dolina. Vođeni idejom stvaranja ‘Budućnosti mogućeg’ i kontinuiranim intenzivnim ulaganjima u R&D, u proteklih desetak godina DJI je od tvrtke smještene u malom uredu izrastao u globalnu kompaniju s uredima u SAD-u, Njemačkoj, Nizozemskoj, Japanu, Južnoj Koreji te tri ureda u Kini: Pekingu, Šangaju i Hong Kongu. Danas tvrtka DJI, uz vrhunske komercijalne modele, proizvodi profesionalne dronove namijenjene filmskoj industriji, službama motrenja i spašavanja, radu na održavanju infrastrukturnih objekata kao i dronove namijenjene poljoprivredi.

“Preuzeli smo distribuciju dronova tvrtke DJI za područja Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine s ciljem da svima zainteresiranim kupcima omogućimo dostupnost ovih visokosofisticiranih dronova. Uvođenje komercijalnih i profesionalnih dronova tvrtke DJI u naš portfelj logičan je korak u kontinuiranom razvoju distributivnog asortimana vrhunskih proizvoda“, rekao je Žarko Kruljac, član uprave M SAN Grupe.

“Tržištima nudimo cijeli spektar DJI dronova. Od obiteljskog Sparka, koji dolazi u različitim bojama kućišta, preko profesionalnih Mavic i Phantom modela do Matricea i Inspirea namijenjenih TV kućama i video produkciji. Uz same dronove u ponudi imamo i kompletnu dodatnu opremu uključujući i profesionalne video kamere Zenmuse rezolucija do 5.2K na 30fps kao i poznate DJI Goggles video naočale koje svojom rezolucijom od 3840×1080 piksela pilotima-snimateljima omogućavaju vrhunsku preciznost u upravljanju DJI dronovima čak i pri velikim brzinama. Pojedini od ovih modela lete brzinama do 94 km/h”, pojasnio je Žarko Kruljac.

Usporedo s gradnjom distributivne mreže djelatnici MR Servisa, servisnog centra M SAN Grupe, prolaze specijalističku obuku za održavanje i servisiranje DJI dronova.

“Brendovi u distribuciji M SAN Grupe imaju osiguranu servisnu podršku kroz naš MR Servis. Svi naši djelatnici specijaliziran iza IT segment posjeduju međunarodno priznati certifikat CompTIA A+, kompatibilan s ISO 17024 i SAD direktivom 8140/8570.01-M, što je jamstvo njihova stručnog znanja i osposobljenosti za održavanje i servisiranje osobnih računala, laptopa, stacionarnih i mobilnih telefona, printera i periferija. Dodatno, specijalizirani su i za uži tehnološki segment na kojemu rade kao što su DJI i Yuneec dronovi“, izjavio je Davor Sever, direktor MR Servisa.

“Uvođenje navedenih modela DJI dronova početak je našeg rada na njihovoj distribuciji. Već sad razvijamo planove daljnjeg širenja DJI asortimana uvođenjem Agras MG-1S drona specijaliziranog za radove u poljoprivredi i stočarstvu, termalnih kamera kao što je DJI Zenmuse XT i cijelog niza dodatne opreme. Svjesni smo rastućeg IoT (op.ur. Internet of Things – Internet stvari) trenda povezivanja digitalnog i fizičkog svijeta kao i promijena koje donosi u svakodnevne živote. Vizije najrazličitijih robota i pametnih uređaja u našim kućanstvima upravljanih putem raznovrsnih mikrokontrolera više nisu rezervirane za SF već postaju dio naše svakodnevnice. A sukladno tome prilagođava se i asortiman naših proizvoda“, poručio je Žarko Kruljac.

“Velika prednost današnjeg informatički povezanog društva je otvorenost idejama i kreativnim ljudima s bilo koje točke svijeta. Ljudima koji se nalaze i oko nas. Pozivam sve proizvođače, domaće i iz regije, čiji se proizvodi mogu uklopiti u naš asortiman da nam se jave i postanu dio lukrativne poslovne obitelji M SAN Grupe“, pozvao je Žarko Kruljac.

Detaljnije podatke o tvrtki DJI i njihovom asortimanu  proučiti na web stranicama www.dji.com i www.msan.hr (mogući tagovi: #MSANGrupa #MSAN #DJI #dron).

Komentiraj