Hrvatski laburisti u petak su priopćenjem izrazili zgroženost nepravomoćnom odlukom Općinskog suda u Šibeniku kojom je Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika Marinelle i Francisca Sanpietro. Presudu je pročitala sutkinja Maja Šupe, koja je bila predsjednica istog sudskog vijeća koje je 2015. godine Horvatinčića proglasilo krivim i osudilo ga na 20 mjeseci, uvjetno na tri godine.

Priopćenje Laburista prenosimo Vam u cijelosti:

“Horvatinčić je već i ranije imao prometnih nesreća sa smrtnim ishodom, u kojima su život izgubile Nada Petrović i Manda Vučković, međutim, očito je za hrvatsko pravosuđe riječ o “uzornom građaninu” koji ima “licence to kill”.

I dok siromašne starice zbog nekoliko stotina kuna neplaćenih režija završavaju u zatvoru, obijesni tajkuni izvlače se na “sinkope”.

Hrvatsko pravosuđe već ima stigmu duboko korumpirane grane vlasti, a ova presuda dojam samo pojačava. Ili je ovo poziv građanima da pravdu uzmu u svoje ruke, što se u pravnoj, demokratskoj, civiliziranoj državi nikako ne bi smjelo dogoditi. Sve dok se donose ovakve presude, nitko nema pravo žaliti se na bijeg građana iz Hrvatske.
Nadamo se da će Županijski sud u postupku žalbe nastojati vratiti povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe.”

Komentiraj