Nakon objave revidiranog financijskog izvješća za koncern Agrokor, oglasili su se Hrvatski laburisti – Stranka rada. Izvješće nazivaju šokantnim.

Pozivaju u priopćenju nadležne institucije “da što prije postupe po kaznenim prijavama i istraže i utvrde odgovorne za najveću aferu od osamostaljenja Hrvatske. Na naplatu je došlo više od dva desetljeća neodgovornog upravljanja tvrtkom, rođačkog kapitalizma i veze politike i privatnog kapitala, ali nadamo se da štetu neće platiti porezni obveznici. Također očekujemo da eventualni gubitak radnih mjesta u tvrtkama iz koncerna bude sveden na najmanju moguću mjeru.

Ujedno, pozdravljamo najavljeno osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor kako bi se rasvijetlila politička pogodovanja bivšem predsjedniku Uprave Ivici Todoriću, pri čemu očekujemo da nijedan sadašnji ili bivši državni dužnosnik ili čelnik državne instuticije koji bi mogao imati saznanja o aferi ne bude izuzet od svjedočenja pred tim tijelom. Vjerujemo da će parlamentarna istraga biti provedena krajnje odgovorno, lišena svakog dnevnopolitičkog utjecaja.

Po utvrđivanju eventualne kaznene odgovornosti, nadamo se da će odgovorni biti primjereno kažnjeni za aferu koja je potresla hrvatsko gospodarstvo i da se njihova odgovornost neće nadomjestiti guljenjem krumpira”, navode u priopćenju.

Komentiraj