Posljednju subotu siječnja (27.01.), Vintage Industrial zatvara impresivnim koncertom Queen Tribute benda ‘Break Free’.

Ako ste mislili da ste već sve vidjeli, ovaj bend daje još malo više u “davanju počasti” jednom od najvećih bendova svih vremena.

Queen je britanski rock sastav nastao 1970. godine raspadom grupe ‘Smile’ kojeg su činili Brian May i Roger Taylor. U kratkom periodu na mikrofon dolazi Freddie Mercury i za njim basist John Deacon.

Queen je snimio petnaest studijskih albuma, pet koncertnih albuma te brojne kompilacijske albume. Prodali su preko 300 milijuna primjeraka u cijelom svijetu, uključujući više od 35.5 milijuna samo u SAD-u.

Pjesme “We Will Rock You” i “We Are the Champions” iz 1977. godine postale su stadionske himne i još uvijek se izvode na gotovo svim sportskim događajima širom svijeta.

Queen se smatraju jednim od najvećih, najuspješnijih i najutjecajnih britanskih i svjetskih rock sastava.

Njihov posljednji studijski album ‘Innuendo’, izdan 1991. godine, dosegnuo je broj 30 u SAD-u, ali je zato u Europi postigao veliki uspjeh te u Velikoj Britaniji zasjeo na broj 1. Iste te godine započinju glasine o lošem zdravlju Freddie Mercuryja, da bi 23.11.1991. godine objavio javnosti da boluje od AIDS-a te sljedećeg dana, 24.11. preminuo.

Diskografija:

1973. Queen
1974. Queen II
1974. Sheer Heart Attack
1975. A Night at the Opera
1976. A Day at the Races
1977. News of the World
1978. Jazz
1980. The Game
1980. Flash Gordon
1982. Hot Space
1984. The Works
1986. A Kind of Magic
1989. The Miracle
1991. Innuendo
1995. Made in Heaven
2008. The Cosmos Rocks

Više informacija o programu Vintage Industriala:

www.vintageindustrial-bar.com

www.facebook.com/vintageindbar

Komentiraj