Izraelska vlada je u nedjelju odobrila nacrt zakona o djelomičnoj dekriminalizaciji konzumiranja marihuane u rekreativne svrhe uz naplatu novčane kazne, rekli su čelnici.

Ta se dekriminalizacija odnosi samo na osobnu uporabu, a  uzgoj, kupnja i prodaja marihuane i dalje su nezakoniti u Izraelu.

Osobe koje načine prvi prekršaj morat će platiti novčanu kaznu od 1000 šekela (255 eura). Za drugi prekršaj moraju platiti dvostruko više, a kod trećeg dobivaju posljednju opomenu.

Policija će uživatelje marihuane predati sudu tek kada ga četvrti put zatekne u prekršaju, bilo da posjeduje ili puši marihuanu na javnom mjestu.

Ministar pravosuđa Ayelet Shaked izjavio je u nedjelju da “Izrael ne može zanemariti promjene diljem svijeta u vezi s uporabom marihuane i s njezinim učincima”.

Vlada je prije tjedan dana donijela nacrt zakona kojim odobrava izvoz marihuane u terapijske svrhe iz Izraela.

Komentiraj

PREKOEPA/EVERT ELZINGA
Podijeli objavu
Prethodni članakSunderland – Manchester City 0-2
Sljedeći članakHamburger – Hertha 1-0
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.