Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić u utorak, 11. kolovoza proživljavat će vrlo emotivnu utakmicu. Tog se dana, naime, u gruzijskom Tbilisiju igra utakmica europskog Superkupa, a na terenu će se naći Barcelona i Rakitićev bivši klub Sevilla. Tim je povodom sve popularniji veznjak dao intervju za službenu stranicu UEFA-e.

Na pitanje veseli li se dvoboju sa Sevillom, Rakitić odgovara pozitivno, ali priznaje kako je osjećaj gorko-sladak. “Započeti ovu sezonu s trofejem bilo bi fantastično. I puno slađe jer je baš protiv moje Seville”, kazao je Rakitić.

 

  • Priznao je kako mu Sevilla znači sve. “Kada kažem da idem kući, mislim na svoj dom u Sevilli. Tamo je moja supruga, tamo mi je rođena kći. Zato imam posebnu vezu sa Sevillom, ne samo s klubom već i ljudima i cijelim gradom”, objašnjava.

 

Istaknuo je kako je vrlo ponosan i sretan što je sa Barcelonom osvojio Ligu prvaka, posebno jer se to odigralo nakon sezone u kojoj Barcelona nije osvojila ništa. Napominje kako je iznimno sretan što je osvojio povjerenje navijača i općenito ljudi u Barceloni. “Ovaj Superkup se morao igrati protiv Seville. To je vrlo posebna priča, ali mi smo Barcelona i uvijek želimo naslove. Poštujemo Sevillu, ali igramo na pobjedu”, rekao je Rakitić.

Na pitanje kakav je osjećaj bio podići pehar Lige prvaka, Rakitić odgovara: “Lakši je od onog Europske lige. Nemam riječi kojima bih to opisao. Svaki nogometaš živi za taj trenutak. Ja ne volim sanjati, već živjeti svoj san. Zahvalan sam Bogu što sam dobio ovu priliku. Nadam se da neće biti posljednja”, zaključuje Rakitić.

Komentiraj